Ну не тільки про флору і фауну і не зовсім про середні широти.
Даруйте модератори. Але це мій улюблений розділ.
Про флору і фауну було б, може, більше картинок, але я досі не можу купити собі нормальної флешки. На шо місця вистачило... Та й мета екпедиції нашой була швидше етнографічна. ніж біологічна.
Ось Ельбрус в елюмінаторі літака. І Тбілісі. Вже нап"ялили на голови сувеніри...
Миниатюры
Последний раз редактировалось Кокан; 12.08.2010 в 18:12..
Просмотров: 40393
9 пользователей поблагодарили Кокан за данный пост:
Re: автостопом між азием і європом. ===www.aquaforum.ua===
Будуть, будуть фото про наслідки війни... Але не тієї війни, точніше не такої війни, не такої, як зараз... Війни перманентної...
Думаєте це історія?
НІ! Все існує і зараз. Майже нічого в укладі життя не змінилося аж з античних часів. Ні! уклад змінився. Є електрика, інтернет, мобільний зв"язок, сучасна техніка... Не змінилися стосунки між людьми, та ставлення до життя. Навіть золото місцеві видобувають так само як за часів Ясона.
Але нас попередили, що побачити сам процес такого видобутку небезпечно, навіть для гостя.
Последний раз редактировалось Кокан; 21.02.2011 в 13:55..
2 пользователей поблагодарили Кокан за данный пост:
Кажуть, свани, як і курди, є прямими нащадками шумерів, доречі, будучи вірними і набожними християнами аж із 6го століття (тут їм повезло більше, ніж курдам з ісламом і слов'янам із християнством візантійського, чи ватиканського толку), вони зберігли всі паганські звичаї і обряди.
За античних часів свани важались найкращими вояками в світі! Але непереборна спарага до волі, прописана в БІОСі (про шо це я????), закарбована на генетичному рівні, не дозволяє створювати повноцінних військовіх угрупувань. Бо це передбачаеє підкорення жорсткому порядку і дисципліні. Максимум - невеликі мобільні загони, що годяться лише до терористичних дій, крадіжок, грабіжів, знищення ворогів "персонально". Тому свани НІКОЛИ, за більш ніж тисячорічну свою історію, не вели загарбницьких війн проти інших народів. Та швидче за все саме ця риса дозволила племені не зникнути зі світу, що так стрімко змінюється не в кращому напрямку.
Далеко в історію лізти не треба... Росіяни Скрытый текст
агресивна кацапня, пробачте не витримав
, не здатні були контролювати Кодорську ущелину (територія Абхазії, на якій живуть свани), допоки воювали руками наівних абхазів. Досягти мети дозволило, навіть не введення важкої військової техніки, а жорсткий наказ армії - не чіпати сванів, а навпаки допомогати їм... Грузія останню війну програла, а грузини-свани в котрий раз перемогли.
Є в мене дві старі ліногравюри, зроблені одним з моїх родичів. Вони передають відношення сванів до війни
Последний раз редактировалось Кокан; 21.02.2011 в 00:41..
5 пользователей поблагодарили Кокан за данный пост:
Так тут є багато паралелей, і аналогій.... От оці свани, вони вважаються "протогрузинами", серед них найбільша кількість русявих і світлооких, що сучасними грузинами сприймається як ознака "породності"... А от вчора один мій знайомий, захоплений знаток історії і етнографії, повідомив цікавий факт. За данними генетичних досліджень, сучасні українці на 80% є нащадками племені древлян, а не полян, як варто було б того очікувать. Та це мене не здивувало... Я просто попросив його дати якесь пояснення такому факту, на що він одразу поліз кудись глибоко в історію, згадав монгольську "навалу"... Заплутався... Та варто було йому нагадати, що на Волині і Поліссі не було голодоморів, як одразу все стало на свої місця... Та й зараз позитивний приріст населення показують лише Волинь, Київщина (заселена тепер в основному нащадками поліщуків), та деякі регіони житомирського полісся. Тобто ці регіони постійно "підживлюють" генофонд великої України. Звісно, і за влади орди відбувалось те саме. І за казацьких часів: шо казакам, за їх постійними розборками із ляхами і переодично с татарами, було коли процес розмноження доводити до логічного завершення????? Свої лави вони поповнювали більшою мірою саме з ціх найбільш плодовитих, та вкрай волеюбних, через свою дикість, регіонів.
Цікаво, як грузини це розуміють. Читав переписку між грузинами і апсуями, часів абхазької війни. Грузини стібали абхазів: "какая там грузінізация и навязиваніє грузінского язика? апсуєрасти - размножайтесь ви і так уже на половину мегрели". Хоча тут вибір абхазів на користь Росії, мабуть, таки вірний - нехай всі ЗМІ Сухумі віщають зараз російською, та росіяни ніколи не зможуть асимілювати абхазів, що нарешті зроблять грузини...
Шкода, колись в мене гавкнувся вінт, і втрачені фото зроблені на поліссі. Та все ж таки деякі фото-паралелі я в кінці продемонструю....
Последний раз редактировалось Кокан; 22.02.2011 в 18:57..
2 пользователей поблагодарили Кокан за данный пост:
Та шо там відкладать з паралелями?
Двохсотку бачили?
Масштаби звісно не ті... Та навіщо замку Любарта оті аркоподібні прикраси вгорі башти? На архаїчних баштах воно найголовнійша деталь, сама суть - то бійниці. При чому така їх форма продиктована технологією кладки з нетесаного каменю, та функіональністю - кам"яний дашок нависає над бійницею. Шоб влучити стрілою, або кулею в людину, що виглядає з такого "віконця" необхідно підійти під саму стіну башти, але там одразу отримаєш або смоли гарячой, або каменюку в лоба... В середньовічній Руси воно зберіглося лише в символічному вигляді. А оте, що над арками-грудами, на самому даху, воно нічого не нагадує..? З точки зору функціональності - сенсу ніякого, але як символічно - велика кількість маленьких башт. Маленькі башти з похилими стріхами, на пласкому даху великої башти - це абсурд, якщо тільки не символіка.....
Последний раз редактировалось Кокан; 22.02.2011 в 17:24..
5 пользователей поблагодарили Кокан за данный пост:
Кокан, как там внутри? Внутри башень? Сложно представить. Не было возможности заглянуть? Ну хотя бы благодаря рассказам местных ? Как туда вообще забирались?